Tym razem do ciasta bazowego dodałam nasiona chia. Pamiętając, że absorbują one płyny- należy chwilę odczekać przed wylaniem ciasta do gofrownicy.
Składniki:
-2 jaja
-70 g mąki jaglanej
-30 g odżywki
-ok 50 ml mleka
-2 łyżki nasion chia
Wszystkie składniki miksujemy, odstawiamy na 5 minut- po tym czasie ciasto gęstnieje więc należy dodać trochę mleka by masa była lejąca. Smażymy w gofrownicy ok 3 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM
Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...
-
Po powrocie z wyprawy, czas wykorzystać pamiątkowe przyprawy w swojej kuchni. Tom Yum Khai to zupa z mlekiem kokosowym, kurczakiem i warzy...
-
Bardziej marchewkowe już być nie może. Prostsze już chyba też nie:)! Idealne gdy nagle spodziewasz się gości:) Składniki: -ok 400-500 g ...
-
Boróweczki na śniadanie... Raz, dwa, trzy! Składniki: -50 g kaszy jaglanej -150 ml mleka (roślinne bądź krowie) -150 ml wody -2 ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz