Czy może być coś lepszego?:)
Spód wykonałam według przepisu:
Nadzienie:
-2 cebule
-łyżka oliwy
-250 g grzybów suszonych
-3 łyżki posiekanej natki
-250 g dobrej kiełbaski wiejskiej
- jedna kulka mozzarella
-3 jajka
-1 szklanka mleka
- 50 ml śmietany (18%)
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na oliwie. Doprawiamy solą i smażymy około 4 minut aż będzie szklista. Dodajemy grzyby i dusimy na lekkim ogniu około 10 minut.
W tym czasie kroimy kiełbasę na plasterki i podsmażamy z dwóch stron- dosłownie po minucie na każdej stronie.
Ser mozzarella kroimy w małą kosteczkę, dodajemy jaja, mleko śmietanę i pietruszkę- wszystkie miksujemy.
Cebulę i grzyby wkładamy na spód gryczany, dodajemy kiełbasę i całość zalewamy masą jajeczno-serową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180' na około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz