TARTA GRYCZANA Z WIEJSKĄ KIEŁBASĄ I GRZYBAMI

Aromatyczna, wiejska kiełbasa. Suszone, leśne grzyby. Cebulka oraz wiejskie jaja. 
Czy może być coś lepszego?:)


Spód wykonałam według przepisu:

Nadzienie:
-2 cebule
-łyżka oliwy
-250 g grzybów suszonych
-3 łyżki posiekanej natki
-250 g dobrej kiełbaski wiejskiej
- jedna kulka mozzarella
-3 jajka
-1 szklanka mleka
- 50 ml śmietany (18%)

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na oliwie. Doprawiamy solą i smażymy około 4 minut aż będzie szklista. Dodajemy grzyby i dusimy na lekkim ogniu około 10 minut. 
W tym czasie kroimy kiełbasę na plasterki i podsmażamy z dwóch stron- dosłownie po minucie na każdej stronie. 
Ser mozzarella kroimy w małą kosteczkę, dodajemy jaja, mleko śmietanę i pietruszkę- wszystkie miksujemy.
Cebulę i grzyby wkładamy na spód gryczany, dodajemy kiełbasę i całość zalewamy masą jajeczno-serową.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180'  na około 40 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...