Składniki na 8-10 sztuk:
-2 jaja
-1 szklanka mąki owsianej
-1 szklanka mleka
-1 szklanka zimnej wody
-1 łyżeczka oleju kokosowego
-1 łyżeczka zmielonego siemia lnianego
Nadzienie:
-3 gruszki
-cynamon
-twaróg chudy
-pół banana
Gruszki myjemy, kroimy i dodajemy cynamon, imbir i gałkę muszkatołową. Smażymy na patelni około 5 minut(możecie podlewać wodą, jeśli gruszka nie puści soku:).
Twaróg chudy mieszam z połówką banana oraz połową szklanki mleka.
Naleśniki:
Wszystko mieszamy i ostawiamy na 10 minut:). Smażymy bez oleju na patelni teflonowej.
Nadzienie wkładam na naleśnika i posypuję pistacjami!:) Miodzio!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz