ORZECHOWA JAGLANKA Z MUSEM DYNIOWYM I PESTKAMI DYNI

Jaglanka z masłem orzechowym i musem z dyni idealna na jesienne melancholie.

Składniki na 2 porcje:
-100 g kaszy jaglanej
-2 łyżki masła orzechowego
-pół łyżeczki gałki muszkatołowej
-pół łyżeczki cynamonu
-pół łyżeczki imbiru
-200 ml mleka
-50 ml wody

opcjonalnie:
-mus dyniowo-jabłkowy (przepis)
-pestki dyni
-borówki

Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i gotujemy co chwilę mieszając, przez 20 minut.
Po ugotowaniu, wkładamy do miseczki i dodając mus, pestki dyni i borówki.

Ja dodatkowo wrzucam łyżkę, dwie odżywki białkowej- dodaje mi słodyczy:).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CIASTKA OWSIANE Z JABŁKIEM

Składniki: -2 szklanki mąki owsianej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka sody oczyszczonej -2 szklanki płatków owsianych -1 ...